Blog Posts

Orgeval Community Center and Event Space f+f architectes

At the heart of the urban renewal of the Orgeval district in Reims, that is a worn-down sixties housing estate area with its problematics, the building opens up on a new large plaza and three different streets, while being largely contiguous to a housing and service block. First The Salle Municipale, or Event Space, clad in dark brick, is a large multipurpose event space. With a movable seating system it can host everything from larger gatherings to concerts, projections and theatre

Continue Reading

New Pavilion in Rotterdam’s Leuvehaven Port Brings High-Tech Design to a Historical Context

A new public pavilion from MoedersheimMoonen Architects is set to be built in the old ‘Leuvehaven’ port in Rotterdam. Located near the Erasmus Bridge, the pavilion intends to bring new life to the historic port of Rotterdam. The municipality of Rotterdam is also set to invest in a bustling residential climate, with this new pavilion housing multiple programs that will contribute to a “lively” and “greener” Maritime District. The building will replace three existing pavilions, providing a new perspective for visitors to the Leuvehaven. Much of the structure and

Continue Reading

Curra Community Hall Bark Design Architects

Economical, flexible and rudimentary were the design aspirations for the Curra Community Hall, conceived as a simple and honest construction with robust, natural and cost effective materials, appropriate to its place in regional Queensland. Stakeholder workshops run by the architects streamlined the design aspirations of the 14 user groups who contributed to shaping an equitable community place for the 1,920 or so people who reside in Curra, a rural settlement just north of Gympie.The legibility of the exposed timber frame

Continue Reading

COBE Designs New Visitor Center And LERVIG Brewery For Stavanger

Soon the people of Stavanger, Norway will get to see the LERVIG beer brewing process at the new 11,000 square meter visitor center and brewery designed by Danish architects COBE. An iconic focal point on what was once an industrial pier, the building will offer many new amenities to central Stavanger. The brewery will be encircled by public spaces such as a harbour bath and Norway’s first west-coast ‘street-food’ market, complete with a green roof above. From these periphery spaces, guests will be able to view the brew tanks and fermentation process happening in the heart of

Continue Reading

Camilla Deterre blends 20th-century design styles at Primo’s bar in Tribeca

A range of influences, from 1970s Italian design to art deco details, informed designer Camilla Deterre’s interiors for this bar and lounge in Tribeca.Primo’s opened last week at 129 Chambers Street in the Lower Manhattan neighbourhood, as a spot for cocktails and light bites.The concept for the space was created by Aisa Shelley, who wanted to mix the “leisure of beachside service with the welcoming sanctuary of an established neighbourhood staple”.”Primo’s draws the inspiration for its comfort and refreshments from the mid-century resorts of

Continue Reading

Call for entries to AHEAD Middle East and Africa awards 2018

Dezeen promotion: architects and designers working across the Middle East and Africas are invited to submit their hotel projects to this year’s AHEAD MEA awards.The Awards for Hospitality Experience and Design (AHEAD) recognises outstanding hotel design from around the world, through a series of heats in four regions: the Americas, Asia, Europe, and the Middle East and Africa (MEA).AHEAD MEA will look at hospitality projects from anywhere in the Middle East and Africa that have been opened or reopened between January 2017 and February

Continue Reading

Breathe Architecture converts film studio head offices into Paramount House Hotel

Australian practice Breathe Architecture has transformed the former headquarters of Paramount Pictures in Sydney into a boutique hotel with warm and tactile interiors.The Paramount House Hotel is situated on Commonwealth Street in the trendy Surry Hills surburb, set within the former headquarters of film studio Paramount Pictures and an adjacent warehouse.The two buildings were restored and linked together with a two-storey extension in a nine-year project by local practice Fox Johnston. Photograph by Tom Ross Owners Russell Beard, Ping Jin Ng, and Mark Dundon,

Continue Reading

Blocks of grey terrazzo set the tone of muted pizza restaurant in Beijing

Subtle stepped levels and intersecting volumes of grey terrazzo break up this Beijing pizza-restaurant interior, designed by Italian-German architectural practice MDDM Studio.Called Lievito Gourmet Pizza, the restaurant is located on the ground floor of a hotel building in the city’s Maizidan Residential district by the Landmark River.MDDM Studio designed the restaurant’s long and narrow interior that stretches from the lobby of the hotel on its south side to the river on its north side. Arranged across three subtle levels, the interior incorporates both open and more

Continue Reading

Berlin restaurant LA Poke takes its cues from Hockney painting A Bigger Splash

The forms and colours of a David Hockney painting are referenced in this Berlin poke restaurant, designed by Ester Bruzkus Architekten to feel “as relaxed as a day at a California pool”.LA Poke, which serves Hawaiian-style Poke Bowls, is based on Hockney’s 1967 painting A Bigger Splash, which depicts a splash in the swimming pool beside the British artist’s modernist Malibu beach house.”It embodies the chill mood of the West Coast for me,” explained Bruzkus, who is also based in Berlin.Fresh pastel shades of pink and

Continue Reading

Arjaan de Feyter uses moody material palette for Belgian lawyers office

Interior architect Arjaan de Feyter kept to a material palette of blackened steel, dark walnut and deep-green marble to create this pared-back office for a lawyer near Antwerp, Belgium.The office is located within one of four new mixed-use blocks called The Cubes, which occupy the site of a recently redeveloped malt distillery.Arjaan de Freyter previously designed an apartment inside The Cubes, which is dominated by warm-hued timber cabinetry and brass fittings. The architect was also charged with overhauling the distillery’s former silo building, in which he

Continue Reading

Site Footer